Thursday, September 17, 2015

ТРАГЕДИЯ НА МОЯТА УЛИЦА!

Днес следобяд в Гоце Делчев бе транспортирана от Германия убитата Диана Крумова. Една от най-красивите ромки от махалата в Гоце Делчев бе наръгана с нож преди два дни в заведение в Мюнхен, след лют роднински скандал. Той се разразил между съпруга на сестра й – ромът Ангел Рамов - Папика и нейния съпруг – българина Стоян Влахов – Гената. След голямата разправия между баджанаците, криминално проявения и в родния си Гоце Делчев Ангел Рамов – Папика извадил нож и го забил в балдъзата си Диана, която починала на път за болницата . Убиецът Папика е бил веднага задържан от немската полиция в ареста, а според немското законодателство той може да получи между 15 и 20 години строг затвор.

Стоян Влахов, съпругата му и малкият им син заминаха на гурбет в Мюнхен преди три месеца, а убиецът Папика е там със семейството си от няколко години. В Мюнхен е концентрирана най-голямата ромска емиграционна общност от Гоце Делчев – тя вече надвишава двеста души.


Трагедията разтърси и българи и роми, които не могат да проумеят жестокостта на роднината убиец. Вчера следобяд тялото на младата жена бе посрещнато в къщата на съпруга й Стоян, който заедно със сина им Любомир, който е на две години и половина, се бяха прибрали в Гоце Делчев ден по-рано. Ковчегът с тялото на убитата бе затворен, а транспортирането е било със самолет до София. Погребението ще е в  петък  от 16.00 часа.

No comments:

Post a Comment